Skogslotten - vår film.

Skogslottens Ryttarförening fyller 20 år 2020 - en idell kraft att räkna med!

Skogslottens Ryttarförening är Norrköpings största och Sveriges femte största ridklubb. Vi har närmare 650 uppsittningar i veckan som rider hos oss, 20 st tävlingslag i såväl dressyr, hoppning och fälttävlan.

Skogslottens Ryttarförening har en ungdomssektion som kallas för Kusebusarna. Ungdomsstyrelsens uppgift är att ordna roliga aktiviteter för klubbens ungdomar och hjälpa till med diverse aktiviteter på Skogslotten vid t.ex. tävlingar.

Skogslottens Ryttarförening (SRF) bildades den 8 januari 2000. Föreningen riktar sig till lektionsryttare, privatryttare på ponny och ridhäst i discipliner som hoppning, dressyr, ponnygalopp och fälttävlan. Medlemsantalet vid grundandet av föreningen var till antalet 60, och har nu ca 950 medlemmar. Föreningen har sedan starten präglats av en föreningsanda med stort engagemang och intresse hos medlemmarna.

Vision
Skogslottens Ryttarförening tänker långsiktigt och med inriktning på bredd - alla får plats, alla kan vara med och vi verkar för att erbjuda ett livslångt idrotts och hästintresse

Klubbens fortsatta vision för framtiden är en ungdomsverksamhet av högsta klass med över 700 barn och totalt över 1 000 aktiva medlemmar i föreningen och att fortsätta vara en naturlig samlingspunkt för ridsportsintresserade i Norrköping!

Vi ska erbjuda en positiv och utvecklande miljö för våra ungdomar och medlemmar som ser till att de har roligt.

Föreningens syfte är att arbeta för:

• Att vara ansluten till Svenska Ridsportförbundet och verka för deras policy.
  • Att bedriva ridskola med hög kvalitet för föreningens medlemmar, där lektionsverksamheten sker under ledning av kompetenta ridlärare på välutbildade ponnyer och hästar.
  • Att arbeta för ökad säkerhet vid hästhantering, samt att sprida kunskap om god hästhållning.
  • Att skapa trevnad och klubbkänsla genom sidoaktiviteter som är anpassade till alla i familjen.
  • Att arrangera tävlingar från klubbtävlingar och upp till nationell nivå i dressyr och hoppning
  • Att medlemmarna ska representera Skogslottens Ryttarförening genom lag och individuellt deltagande på externa tävlingar i hela landet.

Hjärtligt välkomna till oss på Skogslotten!

Som medlem i Skogslottens Ryttarförening ingår:

Uppdaterad: 18 MAR 2021 11:45

Skogslottens Ryttarförening              Årets Ridskola 2018  !!

Telefonsvararen finns alltid på, lämna ditt meddelande så återkopplar vi. Lämna namn, telefonnummer samt ditt ärende.

Ring Ridskolan: 011-33 90 24

Vi återkopplar på mail Månd-Fred